Elkészítés: A lisztet keverjük el az élesztővel és 1 teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5-3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát.
Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén verjük fel, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a tejszínt és a reszelt sajtot. Sózzuk is meg.
A megkelt tésztát osszuk 4 részre. A tésztadarabokat sodorjuk kb. 20 X 40 cm-es, 1 cm vastag téglalappá. Kenjük meg olívás krémmel. Természetesen egy tésztadarabhoz csak a krém negyedét használjuk fel. A tésztát a hosszabbik végénél kezdve tekerjük fel, majd vágjuk 1,5-2 cm széles darabokra. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kissé lapítsuk, formázzuk meg.
30 perc pihentetés után előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg a tekercseket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.