Elkészítés: Tegyük egy tálba a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált húst, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citrom reszelt héját, a reszelt sajtot (én edami sajtot reszeltem bele), nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.Ezután jó alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle pogácsákat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húspogácsákat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Végül tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra (sütés közben egyszer fordítsuk át a húspogácsákat, hogy mindkét fele szép pirosra süljön).
A krumplikat vágjuk nagyobb cikkekre, majd tegyük bele egy tepsibe (én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem). Ezután locsoljuk rá az olajat, majd nyomjuk rá a citromlevet, és forgassuk alaposan össze.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben óvatosan forgassuk meg, hogy szép aranybarnára süljön. A sütőből kivéve ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan rázogassuk össze.
Tálaláskor a húspogácsákat a sült krumplival és ízlés szerint salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.