Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sóval. 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a liszthez. 4 evőkanál olivaolajat beleöntjük 2,5 dl langyos vízbe, majd ezt is a liszthez adjuk. Kidagasztjuk, hogy lágy tészta legyen belőle. Kb. 1 órát kelesztjük.
A rozmaring leveleit és az olívabogyó felét apróra vágjuk.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, ellapítjuk, és belegyúrjuk a rozmaringot és az olívabogyót. Nyelv formájú lapra nyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük. A tetejét díszítjük a többi olívabogyóval, és még kb. 30 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Beteszünk az aljára egy vízzel félig telt tepsit, hogy sülés közben ne száradjon ki a kenyér. Meglocsoljuk a maradék 2 evőkanál olívaolajjal, és kb. 35-40 percig sütjük.
A sütőből kivéve azonnal megkenjük hideg vízzel, és hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.