Elkészítés: Apróra kockázom a szalonnát, megpirítom, majd a hagymát is felkockázva beleteszem a bográcsba, ha kell, 1 jó kanál házi zsírt még hozzáadok.
A húst az erősebb inaktól megtisztítom, majd feldarabolom. A zöldpaprikát és paradicsomot szintén apróra szelve összekeverem a húskockákkal, és az aranysárgára pirult hagymára teszem. Kevergetve - míg a levét el nem főtte - párolom. Mielőtt felönteném, jó 2 kanál
pirospaprikát szórok a tetejére.
Ha a hús már majdnem kész, belerakom a fűszereket és még vizet is, hogy a kockára szelt krumplit is ellepje. Mindezt szabadtűzön 3 óra alatt meg-meg kapatva megfőzöm.
Az utolsó 10 percben 1-2 dl vörösborral és 1 szép piros cseresznyepaprikával ízesítem.
Jó puha kenyeret adok mellé. 6-8 személy repetával együtt is jóllakhat belőle. A lestyánleveleket tálalás előtt kiszedem, mert állás után kesernyés ízt adhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.