Elkészítés: A combokról előző este a bőrt lehúzom, a húsos részt két helyen a csontig bevágom. A joghurtba keverem a fűszereket. Vastagabb nylon zacskóba teszem a combokat, beleöntöm a fűszeres joghurtot, a zacskó száját befogva jól összerázom, a hűtőben pihentetem másnapig.
Lesimítom a pácot, sózom, kicsit hagyom állni a sóban, majd lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatom. Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat lassan pirosra sütöm. Papírtörlővel bélelt tálba szedegetem, fóliával takarom, és melegen tartom tálalásig.
Közben a burgonyát meghámozom, kockázom, sós vízben puhára főzöm.
Ameddig a burgonya fő, a zsiradékon a finomra aprított hagymát szalmasárgára pirítom egy tapadásmentes serpenyőben, meghintem kevés pirospaprikával, félreteszem.
A burgonyáról a vizet leöntöm, törővel összetöröm, és a hagymás zsiradékra borítom. Ha még szükséges, sózom, borozom, szerecsendióval fűszerezem, és gyakori keveréssel közepes hőfokon enyhe pirosodásig pirítom.
A rántott combokat a pirított burgonyával tálalom. Friss salátát, savanyúságot vagy gyümölcskompótot kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.