Elkészítés: A megmosott, leszárított padlizsánt héjastól felszeleteljük, megsózzuk, és hagyjuk állni 20 percig. Utána leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk.
Serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olívaolajat, beletesszük a padlizsánszeleteket. Közepes lángon
mindkét oldalukon addig sütjük, amíg megpuhulnak és barnás színt kapnak. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, eközben a padlizsánszeletek kiengedik magukból az olajat.
Közben serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a hagymát a fokhagymával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és darabos pürévé aprítjuk. Ha kész, tálalóedénybe kanalazzuk, és hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt 15 percig pihentetjük, majd a fűszerpaprikával meghintve, friss vagy enyhén pirított bagettszeletekkel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.