Elkészítés: A tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A padlizsánt nagyjából 1 cm vastagra szeleteltem. Az olaj felével megkentem a sütőpapírt, rárakosgattam a padlizsánkarikákat, a maradék olajjal megkentem a tetejüket, kissé sóztam, és nagyjából 10 perc alatt megsütöttem. Hűlni hagytam.
A paradicsomokat forró vízbe mártva meghámoztam, 1/2 cm vékonyra karikáztam. A mozzarellát kis darabokra tépkedtem.
A leveles tésztát egy tiszta sütőpapírral borított tepsire terítettem úgy, hogy kis pereme is maradjon. Villával kissé megszurkáltam, majd tetőcserépszerűen megpakoltam padlizsánnal és paradicsommal - szabályosan váltakoztatva a két zöldségfélét. Megszórtam a mozzarelladarabokkal, sóztam, oregánóval, borssal fűszereztem, meghintettem a reszelt parmezánnal, valamint az apróra tépkedett bazsalikomlevelekkel.
A 175 fokra mérsékelt sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütöttem. Azonnal tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.