Elkészítés: A padlizsánokat nagyjából 1 cm-esre kockáztam, az újhagymát egészen finomra vágtam, a fokhagymát átpréseltem, a petrezselyemzöldet felaprítottam.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőben a kevéske olajon üvegesre pirítottam a hagymát, majd 2 evőkanálnyi alaplevet öntöttem rá, tárkonnyal, sóval és kevés borssal fűszereztem, rádobtam a padlizsánkockákat, alaposan átforgattam, majd a maradék alaplével felöntöttem. Nagyjából 10 perc alatt puhára pároltam, egészen addig, míg nedvességtartalma szinte teljesen elpárolgott. Ekkor hozzáadtam a petrezselyemzöldet. Hűlni hagytam.
Az öntethez a maradék hozzávalókat alaposan elkevertem, majd meglocsoltam vele a padlizsánt. Salátástálba halmoztam, és hűtőszekrényben 1 órát érleltem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.