Előkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a paradicsom eltávolítjuk, kikaparjuk a magjait, és a húsát felkockázzuk. A hagymát, a paprikát csíkokra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és ceruza vastagságúra csíkozzuk.
Elkészítés:
1. A rizst enyhén sós vízben - a csomagon olvasható utasítás szerint - megpároljuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húscsíkokat, majd rátesszük a hagymát, a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Amikor roppanós a paprika, rátesszük a lestyánt és a tejszínt, összeforraljuk.
3. A körethez a paradicsomot megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk és összeforgatjuk a bazsalikommal, majd az egészet összekeverjük a rizzsel. Tányérra tesszük a paradicsomos rizst, jó nagy gyűrűre megformázzuk, és a közepébe öntjük a ragut. A köretet bazsalikom helyett 1 tk. pestóval is ízesíthetjük. Ezt nagyobb élelmiszerüzletekben készen megvásárolhatjuk, és a hűtőben tárolhatjuk. Más olaszos paradicsomos ételekhez is bátran keverhetünk belőle keveset.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 780 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.