A tésztát megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint sós-szőlőmagolajos vízben. A tésztát leszűrjük, a főzővizet félrerakjuk. A tésztát meglocsoljuk a szőlőmagolajjal, hogy ne ragadjon össze.
Egy nagy fazékba beletesszük a paradicsomot, az aprítógépben ledarált hagymát és fokhagymát, a kicsumázott, felkockázott paprikát és az oregánót. Sóval és borssal ízesítjük. Lefedjük, és alascony lánmajd 1 percig pároljuk. Hozzáadunk fél csészényi vizet, a paradicsomszószt és 15 percig tovább pároljuk.
A fasírthoz egy nagy tálban összegyúrjuk a darált marhahúst, a ledarált fokhagymát és vöröshagymát, a tojást, a sót és a borsot . A keverékből 2-3 centiméter átmérőjű golyókatformázunk, így 14-16 fasírtot kapunk.
Egy magas falú serpenyőbenolajat hevítünk, és barnára pirítjuk benne a fasírtokat, oldalanként két percig. A fasírtokat áthelyezzük a mártásba és öt percig pároljuk. Végül a mártást levesszük a tűzről.
A tálalásnál a tésztát szétosztjuk 4 tálba és kanállal a tetejére merjük a mártást. Minden adagra 4 fasírtot helyezünk. A tetejére is tehetünk a mártásból.
Megjegyzés
Ha sűrűbb mártást szeretnénk, keverjük össze a tészta vizével, pároljuk, majd főzzük 5 percig. A tésztából a vízbe került keményítő sűrűbbé fogja tenni a mártást.
A recept a Vendégségben Patti LaBelle-nél című sorozatból származik, ami november 16-ától, csütörtökönként, 20:00-tól látható a Food Network csatornán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.