Elkészítés: A brokkolit leöblítjük le, rózsáira szedjük, a szárát vékonyan felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olajat egy kisebb edényben összekeverjük a curryporral, sóval. A brokkolit egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, alaposan összekeverjük, és 15 perc alatt a sütő felső rácsára helyezve megsütjük.
Amíg a brokkoli sül, egy lábosban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, a szeletelt fokhagymát, sózzuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sült brokkolit (néhányat félreteszünk a tálaláshoz), felöntjük az alaplével, hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül botturmix segítségével pürésítjük.
A mogyorót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A főzeléket a sült brokkoli rózsákkaltálaljuk, tetejét megszórjuk a pirított mogyoróval és aprított friss petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.