Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, és megsózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. A paradicsomokat kettévágjuk.
Elkészítés:
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük a serpenyőből.
2. A visszamaradt olajhoz keverjük a hagymát, megfuttatjuk, rátesszük a fokhagymát, és elkeverjük. A paradicsomokat a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és ízlés szerint erőspaprikakrémmel ízesítjük. Visszatesszük a hússzeleteket egy percre, összemelegítjük. A paprikalepénnyel tálaljuk.
3. Paprikalepény
A kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a zellerzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Serpenyőben s sütéshez kevés olajat forrósítunk, és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele, evőkanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük. Kivesszük, forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 516 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.