Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, és megsózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. A paradicsomokat kettévágjuk.
Elkészítés:
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük a serpenyőből.
2. A visszamaradt olajhoz keverjük a hagymát, megfuttatjuk, rátesszük a fokhagymát, és elkeverjük. A paradicsomokat a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és ízlés szerint erőspaprikakrémmel ízesítjük. Visszatesszük a hússzeleteket egy percre, összemelegítjük. A paprikalepénnyel tálaljuk.
3. Paprikalepény
A kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a zellerzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Serpenyőben s sütéshez kevés olajat forrósítunk, és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele, evőkanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük. Kivesszük, forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 516 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.