Előkészítés: A mélyhűtött halat a citromlé felével meglocsoljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Amikor felolvadt, sóval, borssal, paprikával bedörzsöljük. A mazsolát megmossuk, és száradni hagyjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálban felolvasztjuk az 5 dkg margarint, belefektetjük a halszeleteket. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és befedjük vele a halszeleteket. Megcsepegtetjük a maradék citromlével. Serpenyőben felmelegítjük az 1 evőkanál margarint, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világosra pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük. A mazsolát beletesszük a mártásba, hozzáadjuk a mustárt, sóval, borssal ízesítjük, jól összekeverjük. A banános halszeleteket bevonjuk ezzel a mártással, köré öntjük a bort, és a sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható kb. 1 óra múlva
1 adag: 395 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.