Előkészítés: A mélyhűtött halat a citromlé felével meglocsoljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Amikor felolvadt, sóval, borssal, paprikával bedörzsöljük. A mazsolát megmossuk, és száradni hagyjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálban felolvasztjuk az 5 dkg margarint, belefektetjük a halszeleteket. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és befedjük vele a halszeleteket. Megcsepegtetjük a maradék citromlével. Serpenyőben felmelegítjük az 1 evőkanál margarint, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világosra pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük. A mazsolát beletesszük a mártásba, hozzáadjuk a mustárt, sóval, borssal ízesítjük, jól összekeverjük. A banános halszeleteket bevonjuk ezzel a mártással, köré öntjük a bort, és a sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható kb. 1 óra múlva
1 adag: 395 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.