Elkészítés: A krumplikockákat mikróban kevés vízben lefedve 650 W-on megfőzöm, leszűröm, áttöröm, hűtöm. A nyomón áttöröm a juhtúrót és a tehéntúrót is. A sajtot lereszelem, a tojásokat villával felverem.
Az átszitált lisztben elmorzsolom a zsiradékot, a túrókat, hozzáadom az élesztőport, a krumplit, a tojás felét, sót, a cukrot, és a joghurttal rugalmas tésztát gyúrok, melyet letakarva fél órát pihentetek.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtom, vékonyan megkenem tojással, megszórom a sajt 2/3 részével, szorosan feltekerem, két széléről a közepe felé összehajtom. Nyújtófával kicsit lelapítom, letakarva újabb fél órát pihentetem, majd kinyújtom kb. ujjnyi vastagra, a maradék tojással lekenem, meghintem a maradék sajttal, közepes pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatom. Tetejüket megszórom a magokkal. Addig pihentetem, ameddig a sütőt 190 fokra (légkeveréssel!) előmelegítettem.
A sütés megkezdése után 5 perc múlva a hőfokot 160 fokra visszavettem, és kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.