Elkészítés: A tésztához az 5 egész tojást a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, az étolajat, a lisztet, a sütőport + a barna tésztához a kakaóport. A sárga tésztát is és a barna tésztás is egy zsírpapírral bélelt tepsiben - előmelegített sütőben - megsütöm. A tepsi kb. akkora legyen, mint az ostyalap.
A krémhez a 30 dkg kristálycukrot egy lábosban megbarnítom, hozzáöntöm a tejet és a vaníliás pudingport, felfőzöm. A krémbe még melegen belekeverem a margarint és a csipet sót.
Az ostyalapot vizes konyharuha közé teszem, hogy felpuhuljon.
Ha kihűlt a krém, megkenem vele az ostyalapokat. A kétféle piskótát 6-6 csíkra vágom. A megkent ostyára egymás mellé teszek 1 barna és 1 sárga piskótát, ezeket is krémmel ragasztom össze, majd rájuk helyezek ismét 2 csík piskótát (a barnára a sárgát, a sárgára a barnát). Rátekerem az ostyalapot. 3 rúd süteményt kapok.
Pár órára hűtőbe teszem, úgy szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.