Elkészítés: Először a petrezselyemkrémet készítem el, ami nem más, mint petrezselyempesto sajt hozzáadása nélkül. A nagyobb darabokra vágott petrezselyemzöldet turmixgép poharába szórom. Hozzáadom a blansírozott mandulát, a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd rákanalazom a 4 evőkanálnyi olívaolajat. Néhány perc alatt magas fokozaton krémesítem, tálra szedem. Ebből a mennyiségből kb. 2,5-3 dl lesz. Csavaros tetejű üvegben, hűtőszekrényben egy teljes hétig tárolható, szendvicsekhez, salátákhoz egyéb fogásokhoz is kitűnő.
A krumplit alaposan megdörzsölöm, ha szükséges, külső vékony héját eltávolítom. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágom, felhasználásig hideg vízbe dobom, hogy ne oxidálódjon.
Az újhagymát megtisztítom, nagyon apró kockákra vágom. 1 evőkanál olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a krumplikarikákat, annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje a krumplikat. Sózom, borsozom. Fedő alatt párolom. A tejszínben elkeverem a kukoricakeményítőt. Nagyjából 10-12 perc elteltével megpuhulnak a krumplikarikák, ekkor hozzáadom a tejszínes keveréket, majd jó 2-3 evőkanálnyi petrezselyemkrémet. Óvatosan megkeverem, hogy a krumpli ne törjön össze, összeforralom. Kevés petrezselyemkrémmel díszítve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.