Elkészítés: A füstölt csülköt előző nap félpuhára előfőzöm.
A savanyú káposztát hideg folyó vízben átmosom, 2-3 liter vízben felteszem főni. Az előfőzött csülköt kicsontozom, centis darabokra kockázva, a kolozsvári szalonnát kis kockákra vágva beleadom a levesbe, ha igényli, sózom (vigyázat a füstölt húsok sósak), őrölt köménnyel fűszerezem.
Amikor a csülökkockák megpuhultak, beleteszem a debreceni kolbászt is. Az apróra vágott hagymából, az áttört fokhagymából a zsíron a liszttel és a pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek, amivel besűrítem a levest, beforralom.
Tálaláskor a debrecenit felkarikázom, a levest tejföllel ízesítem, apróra vágott friss kaporral szórom meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.