Előkészítés: A sütőt vagy grillsütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A paprikát megmossuk, négy részre vágjuk, kimagozzuk, és kivágjuk az ereit.
Elkészítés: A paprikát a sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a héja hólyagos lesz és megbarnul. Vágódeszkára tesszük, konyharuhával letakarjuk, és hámozás előtt lehűtjük. Tálba tesszük, és 2 percre forró vizet öntünk rá. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Amíg a paprika sül, és hűl, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A póréhagymát megmossuk, fehér részét felaprítjuk. A káposzta sérült külső leveleit lefejtjük, a káposztát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a magját. Nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és a curryport. Kis lángon 1 percig kevergetjük, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a lila és a póréhagymát, majd 3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a káposztát, a paradicsomot, a paprikát, felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni. A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Tiszta edénybe öntjük, chiliszósszal, sóval és borssal ízesítjük. Óvatosan felmelegítjük, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 320 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 192 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.