Elkészítés: 1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Miután az élesztő szépen felfutott, hozzáadjuk a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverjük, majd a liszthez öntjük és gyúrni kezdjük. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagoljuk a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tészta már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még legalább 10 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztjük.
3. Közben elkészítjük a paradicsommártást: pici olajon apróra vágott hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a fűszereket és összeforraljuk.
4. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük paradicsommártással, csíkokra vágjuk, és egyenként feltekerjük.
5. Kikent tepsibe tesszük nem túl szorosan, mert még híznak a csigák. Tojássárgával megkenjük, 1 órát kelesztjük.
6. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.