Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összekeverem. Először a száraz dolgokat, majd a nedves dogokat egyesével hozzákeverem. Legvégén pedig az olvasztott margarint.
Téglalap alakú tepsibe öntöm a masszát, melyet előzőleg sütőfóliával kibéleltem. 180 fokon készre sütöm, nálam kb. 40 perc volt. Ha a teteje esetleg égni kezdene, betakarom alufóliával, és úgy sütöm tovább. Majd hagyom kihűlni, 3 részre vágom.
A vaníliás krémhez megfőzöm a pudingot a cukorral. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, elkeverem a mascarponéval, és belekaparom a vaníliarúd belsejét. A krémet lazítom a felvert tejszínhabbal. Ha a krém túl folyós lenne (ez a mascarpone állagától függ), akkor használok 6-8 db lapzselatint a krémbe a fixálás végett.
Az almás töltelékhez margarinon megpárolom az almát, fűszerezem, a végén 6 lap zselatinnal felforralom. Hűlni hagyom.
Mikor minden összetevő kihűlt, összeállítom a tortát. Először vaníliakrémmel töltöm a tortát, az almás töltelék kerül középre, végül pedig vaníliással vonom be. Ha marcipánnal vonom be a végén a tortám, akkor 1 éjszakát hűtőben tárolom, mert könnyebb vele dolgozni, ha jól összeállt. Másnap már csak a bevonás marad és a dekoráció, aminek csak a fantázia szab határt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.