Elkészítés: A polipot előfőzzük. Ezt úgy csináljuk, hogy forrásban lévő vízbe belelógatjuk a fejénél fogva, csak később helyezzük bele teljesen, amikor a polip lábacskái teljesen felkunkorodtak. Ha a víz rózsaszín, akkor jó.
Olajon megpirítjuk az áttört fokhagymát és a feldarabolt szardellát. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, belefacsarunk fél citromot is. Amikor forr, felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a rozmaringot, a citromborsot. Ezt követően beletesszük a kagylókat (héjastól) és a polipot is. 2,5 órán át főzzük, amíg a polip meg nem puhul, és a bőre nem kezd hámlani.
A polipot ekkor kiveszem a szószból és felkarikázom, néhány csápocskát egészben vágok le, és azt meggrillezem (ezt majd a tetejére teszem díszítésként).
A tésztát a szokásos módon kifőzöm, a vízbe teszek bőven rozmaringot, és belefacsarom a citrom megmaradt felét. A kifőzött tésztát beleforgatom a polipos, paradicsomos szószba.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.