Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi, enyhén sózott vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, leszárítjuk. A mártáshoz a snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés:
1. Snidlinges sajtmártás
A vajat kis lábasban közepes lángon felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, kevergetve egy percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük, beleszórjuk a snidlinget. A mártást elkészíthetjük márványsajt és trappista keverékével is.
2. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A póréhagymákat betekerjük a sonkaszeletekbe. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a sonkatekercseket, leöntjük a sajtmártással, megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával.
3. Asütőben kb. percig sütjük. Forrón kínáljuk. Zöldsalátát adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.