Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, majd apróra vágva sós vízben készítjük el a krumplipüréhez. Összetörjük, hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot, majd egy kicsit átforraljuk. Vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós!
Egy nyeles nagyobb lábosban olívaolajat melegítünk, belekerül a zúzott fokhagyma, majd a fehér része az újhagymának. Rárakjuk a húst is, amíg barna lesz, pirítgatjuk, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. Sózzuk, kechupozzuk (csak hogy egy kis színt kapjon), belerakjuk a felkarikázott zöldhagymát és a szintén felaprított olívabogyót, majd felöntjuk egy kis borral. Addig pároljuk, amíg jól összeérnek az ízek, végül oregánóval (ez lesz a domináns íz!) és petrezselyemmel bolondítjuk.
Rétegzés: Fogunk egy jénai tálat, az aljára kerül a fele krumplipüré, rá jön a hús, erre kerülnek a felkarikázott tojásszeletek, majd követi a maradék krumplipüré. A tetejét megszórhatjuk kevés parmezánnal vagy más reszelt sajttal.
200 fokon megsütjük. Akkor jó, ha a sajt a tetején megpirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.