Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Primavera tészta recept
recept
Bonyolult

Primavera tészta

30 perc
0 adag
Átlagos
2010. 01. 30.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát nagy fazék, forrásban lévő sós vízben éppen csak puhára főzzük. Ez tésztafajtától függően 5-15 percet vesz igénybe. A vízbe nem szükséges olajat önteni. Leszűrjük, visszatesszük a tésztát a fazékba, és gondosan lefedjük, hogy meleg maradjon, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.

A babot forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük, majd jeges vízbe öntjük és leszűrjük. Az így lehűtött babszemeket kivesszük a héjából - általában egyszerűen ki lehet nyomni, ám ha mégsem, óvatosan felvágjuk a héjat, és így emeljük ki a babszemeket. A zsenge borsót a hüvelyében hagyva szárától megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és egy vastagfalú lábasba tesszük. A spárgák fás végét levágjuk, és kisebb darabokra aprítjuk. Ha két kezünk közé fogjuk a spárga két végét, a fás résznél fog elpattanni. Ezeket a részeket éles késsel távolítsuk el, hogy ízletesebb legyen a szószunk.

Vastagfalú lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a zöldségeket, a tejszínt és a sajtot. Közepes lángon 3-4 percig főzzük - a lényeg, hogy a borsó és a spárga megőrizze szép zöld színét, és ropogós legyen. Így nemcsak ízletesebb, de sokkal gusztusosabb is lesz az étel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az elkészült mártást a még meleg tésztára öntjük, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük. Azonnal tálaljuk, vörösbor illik hozzá.

Megjegyzés
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.