Elkészítés: A tésztát nagy fazék, forrásban lévő sós vízben éppen csak puhára főzzük. Ez tésztafajtától függően 5-15 percet vesz igénybe. A vízbe nem szükséges olajat önteni. Leszűrjük, visszatesszük a tésztát a fazékba, és gondosan lefedjük, hogy meleg maradjon, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.
A babot forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük, majd jeges vízbe öntjük és leszűrjük. Az így lehűtött babszemeket kivesszük a héjából - általában egyszerűen ki lehet nyomni, ám ha mégsem, óvatosan felvágjuk a héjat, és így emeljük ki a babszemeket. A zsenge borsót a hüvelyében hagyva szárától megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és egy vastagfalú lábasba tesszük. A spárgák fás végét levágjuk, és kisebb darabokra aprítjuk. Ha két kezünk közé fogjuk a spárga két végét, a fás résznél fog elpattanni. Ezeket a részeket éles késsel távolítsuk el, hogy ízletesebb legyen a szószunk.
Vastagfalú lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a zöldségeket, a tejszínt és a sajtot. Közepes lángon 3-4 percig főzzük - a lényeg, hogy a borsó és a spárga megőrizze szép zöld színét, és ropogós legyen. Így nemcsak ízletesebb, de sokkal gusztusosabb is lesz az étel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az elkészült mártást a még meleg tésztára öntjük, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük. Azonnal tálaljuk, vörösbor illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.