Elkészítés: A darált húshoz adjuk a főtt rizst, sózzuk, borsozzuk, majd a lereszelt hagymával, a zúzott fokhagymával meg a majorannával fűszerezzük, a tojást beledolgozzuk. A masszából nedves kézzel 24 kis gombócot formázunk.
A paradicsomlevet ízlés szerint cukorral ízesítjük, sózzuk, zellerzölddel fűszerezzük. A húsgombócokat belerakjuk, és nagy lángon felforraljuk. Lefedjük, és kis lángon kb. 25 percig főzzük.
Ha kész, kivesszük a gombócokat, és a levet 1 dl vízzel simára kevert liszttel besűrítjük, 2-3 percig forralva. Visszatehetjük a gombócokat.
Kínálhatjuk friss kenyérrel vagy főtt krumplival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.