Elkészítés: A pulykamellet a rostjaira merôlegesen 4 nagy, egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, majd enyhén megsózva, borsozva félrerakjuk.
Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk. Az elôbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. A rákot - ha konzerv - lecsöpögtetjük, ha fagyasztott, akkor szobahômérsékleten fölengedjük.
Egy serpenyôben 2 evôkanál olajat megforrósítunk (ha van kéznél, akkor ez inkább olíva legyen), majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A gombát rádobjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rákot, és 1-2 percig tovább pirítjuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, a fölaprított kaporral, a citromlével és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel fûszerezzük. Megvárjuk, amíg kihûl, majd a majonézzel ízesítjük.
A hússzeletek egyik oldalára halmozzuk a gombás rákot, majd a szeletek másik oldalát ráhajtjuk, hústûvel megtûzzük.
Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a töltött pulykaszeleteket rárakjuk, és a maradék olajjal kenegetve, óvatosan forgatva oldalanként kb. 4 percig sütjük.
Görög salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.