Előkészítés: A húst folpak fólia alatt vékonyra kiveregetjük, megszórjuk ételízesítővel, és friss gyömbért reszelünk rá. A kelkáposztaleveleket megmossuk, vastag ereiket kivágjuk.
Elkészítés: A kelkáposztaleveleket forró vízben kb. 3 percig főzzük. Mindegyik húsra egy-egy kelkáposztalevelet fektetünk, erre sonka- és sajtszeletet. A húst feltekerjük, fogvájóval összetűzzük. Felforrósítjuk a margarint, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Kevés vizet (vagy bort) öntünk alá, és a roládokat puhára pároljuk (kb. 20 perc). Közben a körtéket meghámozzuk, húsát gerezdekre vágjuk, magházát eltávolítjuk. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével. A roládokat kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket, mellészórjuk a mandulaforgácsot, kissé megpirítjuk. Meglocsoljuk a mézzel, és pár percig együtt pároljuk. A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére, és besűrítjük. A húst a boros-mandulás körtével és burgonyapürével kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.