Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Pulykamellrolád recept
recept
Mester

Pulykamellrolád

60 perc
4 adag
Megfizethető
3
2002. 01. 10.

Elkészítés

Előkészítés: A húst folpak fólia alatt vékonyra kiveregetjük, megszórjuk ételízesítővel, és friss gyömbért reszelünk rá. A kelkáposztaleveleket megmossuk, vastag ereiket kivágjuk.
Elkészítés: A kelkáposztaleveleket forró vízben kb. 3 percig főzzük. Mindegyik húsra egy-egy kelkáposztalevelet fektetünk, erre sonka- és sajtszeletet. A húst feltekerjük, fogvájóval összetűzzük. Felforrósítjuk a margarint, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Kevés vizet (vagy bort) öntünk alá, és a roládokat puhára pároljuk (kb. 20 perc). Közben a körtéket meghámozzuk, húsát gerezdekre vágjuk, magházát eltávolítjuk. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével. A roládokat kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket, mellészórjuk a mandulaforgácsot, kissé megpirítjuk. Meglocsoljuk a mézzel, és pár percig együtt pároljuk. A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére, és besűrítjük. A húst a boros-mandulás körtével és burgonyapürével kínáljuk.

Megjegyzés
1 adag: 3310 kJ/791 kcal

Recept értékelése

3 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.