Elkészítés: Összeállítom először is a tésztát. A lisztet, a sütőport és a cukrokat összekeverem egy tálban. Összemorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a tojást és a citrom levét. Összegyúrom, de csak míg összeáll, majd lisztezett felületen kinyújtom egyenletes, kb. 1/2-1 cm vastagságúra, villával megszurkálom. Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütöm. Csak addig, hogy egy kis színt kapjon. Teljesen kihűtöm, addig összekeverem a túrótölteléket.
Egy tálba halmozom a túrótöltelék minden hozzávalóját, és robotgéppel összekeverem. Így krémes állagot kapok. Ha nincs robotgép, akkor egy szitán kell áttörni a túrót, majd hozzákeverni a többi hozzávalót.
A kihűlt linzertésztát lekenem vékonyan a baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen elkenem rajta.
Beteszem a sütőbe, és 40 percig sütöm. Nekem gázsütőm van, a legmagasabb fokozaton sütöm, de a vége felé lejjebb vettem.
Mikor a túró megsült, kiveszem. A tojásfehérjét (ha fagyasztott akkor teljesen legyen kiolvadva) a cukorral habbá verem, egy csillagcsőrös habzsákba töltöm, és szép csíkokat húzok a túró tetejére úgy, hogy a baracklekvárnak hagyok közöket. A baracklekvárral kitöltöm a tojáshab közötti csíkokat, majd visszateszem a sütőbe még kb. 20 percre. Lehet kevesebbre is, ez sütőfüggő, a lényeg, hogy szép kérget kapjon a tojáshab.
Kiveszem a sütőből, megváltom, míg teljesen kihűl, majd kockákra vágva kínálom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.