Elkészítés: A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzzük, rászedjük az olvasztott vajra. Közben a mákot és a diót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A 2 almát héjastól lereszeljük, pár csepp citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon.
Egy tűzálló tálba terítjük a tészta 1/3 részét, megszórjuk a cukros dió felével, és elosztjuk rajta a lekvár felét. Majd a következő 1/3 tésztát elegyengetjük, azt megszórjuk a cukros mákkal, és a reszelt almát elegyengetjük rajta, meglocsoljuk 1-2 evőkanál mézzel, kevés fahéjjal megszórjuk. Lefedjük a maradék tésztával, a maradék lekvárral átkenjük, és megszórjuk a maradék cukrozott dióval.
Előmelegített 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, ameddig a lekvár karamellizálódik, és a dió is kicsit megpirul a tészta tetején.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.