Elkészítés: A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzzük, rászedjük az olvasztott vajra. Közben a mákot és a diót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A 2 almát héjastól lereszeljük, pár csepp citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon.
Egy tűzálló tálba terítjük a tészta 1/3 részét, megszórjuk a cukros dió felével, és elosztjuk rajta a lekvár felét. Majd a következő 1/3 tésztát elegyengetjük, azt megszórjuk a cukros mákkal, és a reszelt almát elegyengetjük rajta, meglocsoljuk 1-2 evőkanál mézzel, kevés fahéjjal megszórjuk. Lefedjük a maradék tésztával, a maradék lekvárral átkenjük, és megszórjuk a maradék cukrozott dióval.
Előmelegített 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, ameddig a lekvár karamellizálódik, és a dió is kicsit megpirul a tészta tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.