A vajat(vagy margarint) a cukorral habosra keverem, beleteszem a 4 tojás sárgáját, tovább keverem, amíg jó krémes lesz, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül óvatosan belekeverem a tojásfehérjéből vert habot.Sütőpapírral bélelt tortaformában, közepes hőmérsékleten megsütöm, kb. 25 perc alatt sül meg. Kihűlés után kettévágom.A diótöltelék hozzávalóit addig keverem amíg elolvad a cukor. Ha rumaromával készítjük, akkor kell hozzá egy kis víz. Az alsó lapot baracklekvárral megkenem, erre jön a diótöltelék egyenletesen elosztva rajta, majd a kakaós krém, amiből kihagyok egy adagot a torta oldalára. A krémre teszem a másik lapot és a torta oldalát is bekenem krémmel.Kakaós krém:A vajat(vagy margarint) kikeverem a porcukorral, hozzáadom a lisztből, tejből és vaníliás cukorból főzött, majd kihűtött pudingot, végül a kakaóport és jó habosra keverem.A torta tetejére egy tábla, gőz fölött 1 ek. olajjal felolvasztott ét csokit öntök, majd alkalomhoz illően díszítem. Jelen esetben töltött ostya, bonbonok és fehér csoki forgács.
Megjegyzés
Ezt a tortát bármilyen alakomra el lehet készíteni, mindig az alkalomnak megfelelő díszítéssel. Húsvétra pl. színes tojáscukor, csokinyúl, csibe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.