Egy kiló liszttel keverjünk el hat tojást, 3 dkg élesztőt, megfelelő sót, borsot, két tojásnyi /3 evőkanál/ zsírt, 2 dl tejfelt és annyi tejet, hogy a tészta sem kemény, sem igen puha ne legyen. Gyúródeszkán addig kell gyúrni, amíg hólyagozni kezd, és a kezed már nem érzed. Kinyújtod, aztán be kell az egész tömeget kenni ½ kilónyi lehetőleg fagyos darált vagy összevágott tepertővel is. (Ha nincs tepertő, lehet fagyos sült hús zsírjával.) Ezt a tésztát hajtogassuk össze négy rétegűre. Tegyük pihenni 20 percre. Utána ismét kinyújtjuk lehetőleg jó vékonyra, és hajtogassuk össze még egyszer. Megint tedd nyugodni 20 percre, ismételd meg 3-4-szer. Végül kétujjnyi vastagra nyújtsd ki, vékonyabbra ne, inkább vastagabbra, mert így lesz szép réteges és magas. Kockázd a tetejét be. Szúrd ki közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral, mindig mártsd lisztbe a kiszúrót, így nem ragad. Tedd tepsire, kend meg kis tejjel felvert tojással, és süsd meg közepes hőmérsékletű sütőben. A megmaradt darabokat gyúrd össze, hajtogatva, szúrd ki és süsd meg azt is.
Ha betetted a sütőbe, várj 20 percet, és rakj alá nagyobb tüzet, hogy a teteje szép barnára süljön. Vigyázz ne égesd meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.