Elkészítés: Főzzük meg a tésztát sós vízben, szűrjük le, majd keverjük el a zsírjára pirított szalonnával és az abból kisült zsírral, adjuk hozzá a túrót és 2 kanál tejfölt, valamint ízlés szerinti sót.
2 vagy 3 réteslappal dolgozzunk rudanként. Az egyik réteslapot fektessük le egy nedves konyharuhára, kenjük meg az olvasztott vajjal, majd rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük, ha használunk harmadik lapot, azt is rátesszük. Az a lényeg, hogy akárhány lapot használunk, utolsó lap tetejét kenjük meg. Fektessük a fél adag tésztát a lap egyik hosszabb oldalára, majd hajtsuk be a rétes 2 szélét, és a konyharuha segítségével tekerjük, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe. Kenjük meg a tetejét is olvasztott vajjal, majd jöhet a következő rétes.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tejföllel tálaljuk vagy hús mellé köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.