Elkészítés: Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, csumáját kivágjuk, húsát az olvasztott vajra vékonyan szeleteljük, és kb. 15 percig pároljuk, ameddig levét elpárologja. Ha kihűlt hozzákeverünk 2 púpozott evőkanál cukrot, fahéjat.
Közben a túrótöltelékhez a tojások sárgáját kb. 10 dkg cukorral, fél csomag vaníliás cukorral, 1/3 citrom lereszelt héjával, 1 evőkanál citromlével kikeverjük, és a burgonyatörőn áttört túróval összekeverjük (ha száraz a túró 1 evőkanál tejföllel lazíthatjuk).
A darált diót elkeverjük fél csomag vaníliás cukorral, 2 púpozott evőkanál cukorral, 1/3 citrom reszelt héjával, ugyanígy teszünk a darált mákkal is. A 6 dl tejfölt külön tálban simára keverjük.
Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, 2 réteslapot beleterítünk. A tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A kihűlt párolt alma felét beleterítjük, réteslappal beborítjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghintjük morzsával. A dió felét egyenletesen ráhintjük, 1/4 rész tejföllel meglocsoljuk, réteslappal befedjük, vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A túrókrém felét egyenletesen rákenjük, réteslapot borítunk rá, vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A mák felét ráhintjük, 1/4 rész tejföllel meglocsoljuk, réteslappal borítjuk, megvajazzuk, morzsával meghintjük.
A maradék fél adag töltelékeket és réteslapokat ugyanilyen formán egymásra rétegezzünk, ügyelve arra, hogy a tetejére 2 réteslap maradjon.
Végül a maradék vajjal megkenegetjük, előmelegített 180 fokos sütőben 60-65 perc alatt megsütjük.
Várunk, amíg langyosra hűl, a karimát leemeljük róla, cikkekre vágjuk, porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.