Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Ribizlis spiráltorta recept
recept
Rafinált

Ribizlis spiráltorta

0 perc
0 adag
Megfizethető
5
2003. 04. 29.

Elkészítés

Előkészítés: Kimérjük a hozzávalókat. Kivajazzuk a tortaformát.

Elkészítés: Az alaphoz összedolgozzuk a lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztával kibéleljük tortaforma alját, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a piskótatésztához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorra. A lisztet elkeverjük a keményítővel, és a masszába dolgozzuk. A sütőt felkapcsoljuk 220 fokra (gázsütő 4. fokozat). A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A tésztát nedves konyhai törlőkendőre borítjuk, és lehúzzuk a hátáról a sütőpapírt. A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint 10 percre vízbe áztatjuk. Hozzáöntjük a bort, a citromlevet, és felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a tojássárgákat, és kevergetve kihűtjük. Amikor a krém dermedni kezd, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk. A torta alját megkenjük a ribizlilekvár felével, a piskótalapot pedig a krémmel, és kb. 4 cm széles, egyforma nagyságú csíkokra vágjuk. Az egyik csíkot feltekerjük, és a torta közepére illesztjük. A többi csíkot sorban köré tekerjük, amíg kitöltik a formát. A ribizlit megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a száráról, lecsepegtetjük. A maradék ribizlilekvárt felforrósítjuk, a ribizliszemeket a torta tetejére szórjuk, és ráöntjük a lekvárt. Vastagon megszórjuk a mandulaforgáccsal, és hidegre tesszük. Hagyjuk megdermedni. A marcipánt a porcukorral összegyúrjuk. Kimérjük a torta oldalát (hosszúság, magasság), és a marcipánból egy ekkora csíkot készítünk. A tojásfehérjét elkeverjük 1 tk. vízzel, megkenjük vele a torta oldalát, és rátapasztjuk a marcipáncsíkot.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 603 kcal

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.