Elkészítés: Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval keményre verjük. A sárgákat pár csepp olajjal és a cukorral felverjük. A fehérjét a sárgájához adjuk apránként. A lisztet a fél zacskó sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd a masszához adjuk kanalanként. Előmelegített (250 fokra) sütőben 50 fokon 20 percig sütjük.
A krémhez a citrom levét felforrósítjuk, lehúzzuk a tűzröl, s ebben a zselatinlapokat feloldjuk, majd a túróhoz keverjük, porcukorral ízesítjük. Hűtő tesszük kb. 10 percre Ezalatt 4 dl tejszínt felverünk, majd a túrós masszához adagoljuk. A közben már kihűlt, kettévágott piskótát megkenjük a krém felével, elosztjuk rajta a leszemelet ribizlit, majd erre jön a krém másik fele. Legvégén a piskóta másik felét ráhelyezzük. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük. A tortát a maradék keményre vert tejszínnel körbevonjuk, reszelt étcsokival megszórjuk, ribizlivel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.