Elkészítés: Megmostam és villával leszemeztem 2 kg ribizlit, majd beletettem egy fazékba, és 6 dl vizet öntöttem rá. 5 percig fedő alatt főztem, majd fakanállal a gyümölcsszemeket kicsit szétnyomkodtam. Fogtam egy másik lábast, és egy szűrőt tettem rá, majd beleöntöttem a ribizlit, és hagytam (kb. 30 percig), hogy a leve lecsepegjen. Lemértem a levet, majd 5 percig főztem, aztán hozzáadtam apránként a cukrot (1 liter léhez 80 dkg cukor való) és újabb 10 percig főztem.
Kiskanállal egy kis lekvárt cseppentettem egy porcelán tányérra, hogy megnézzem, megdermedt-e. Megdermedt, tehát sikerült!
A lekvárfőzés okozta diadalt követően 3 dl-es üvegekbe töltöttem a lekvárt, köménymag-nagyságú szalicilt tettem a tetejükre, és száraz gőzben (azaz egy nagy paplanba becsomagolva) hagytam őket kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.