A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A zsemlék tetejét vágjuk le, és csipkedjük ki a belsejüket. A kivájt részbe fektessük bele a bacon szalonnákat úgy, hogy a szélük egy kicsit kilógjon a zsemléből.
Kanalazzunk rájuk b. 2 evőkanál ricottát, amelyet előtte ízlés szerint sózzunk meg. A karikákra vágott paradicsomokat fektessük rá a rikottarétegre, és takarjuk be rukkolával.
A tojásokat a tejjel keverjük össze, sózzuk, borsozzuk meg, majd töltsük a zsemlékbe. A tetejüket szórjuk meg parmezánnal.
Előmelegített sütőben süssük addig a zsemléket ( kb. 20-25 perc), míg a tetejük egy kicsit megbarnulj. Melegen és hidegen is fogyasztható, előételként, vacsoraként vagy saláták kiegészítőjeként is kiváló!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.