Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukor 1/3 részével. A sárgáját a cukor 2/3 részével tejföl sűrűségűre keverjük. A tojásfehérjét hozzákeverjük lassú mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab. Ha elegyítettük, akkor a sütőporral elkevert lisztet apránként fakanállal hozzákeverjük. A sütőformát kiolajozzuk, kilisztezzük, a tésztát belesimítjuk, és 200 Celsius fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Közben a töltelékhez a tejszínhabot kemény habbá verjük porcukorral, a végén belekeverjük a kakaóport (lehet több tejszín is használni, ki mennyire szereti vastagon a tölteléket).
A kihűlt tésztát kiboritjuk a formából. A tetejét megkenjük a felvert tejszínnel, hűtőben tesszük legalább 1 órára, hogy a tölteléket ne kapja fel a forró, olvasztott csoki.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Olajjal hígítjuk (nem kell sok, 2-3 evőkanálnyi). Egyenletesen elkenjük a süti tetején. Újra hűtőbe tesszük, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a csoki ne töredezzen meg nagyon a tetején!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.