Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és pici cukorral kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrokat, a fahéjat, az olajat és a kakaóport, jól kikeverem, majd mehet bele a liszt és a sütőpor, illetve a fehérjehab is.
Egy sütő méretnek megfelelő nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, ebben elsimítom a piskótát, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni, majd a papírt lehúzom róla, és a két szélét 1 cm vékonyan levágom (ezek lesznek a tartókák a krémben), majd a maradékot hosszában elfelezem, ezek lesznek az alsó és felső lapok.
A meggyzselét készítem el először, mert annak hosszabb idő kell, amíg megdermed. A meggybefőtt levét félig kiöntöm, a maradékot egy hőálló tálba teszem, vízben áztatott és kinyomkodott lapzselatint adok hozzá, és a mikróba teszem 2 percre, de ne forrjon fel! Ezután kiveszem, kevergetem, hogy a zselatin biztosan feloldódjon, majd hideg helyen hagyom kihűlni.
A krémhez először egy kisebb hőálló tálba teszem a tejet, a holland kakaóport és a cukrot. Ezt is mikróban felmelegítem, hogy a kakaópor feloldódjon tökéletesen. Kevergetem, majd ezt is hideg helyen hagyom kihűlni.
Egy nagyobb tálban a 4 dl habtejszínt a vaníliás cukrokkal felverem kemény habbá. Hozzászórom a zselatin fixet, majd tovább keverem, miközben a kihűlt csokis krémet is belecsorgatom.
Tálcára rakom az alsó piskótát, erre halmozom az összes meggyes zselét, kézzel vagy késsel elsimítom. Erre jön a 2 vékonyabb piskótacsík, mint két tartó sín, amire az összes tejszínhabos-csokis krém kerül. A csokis krém akkor finom, ha nem túl édes, mint a Rigó Jancsinál elvárható. :) Ráborítom a tetejét, lenyomkodom, hogy a széle is egyenletes legyen.
Elkészítem a hozzávalókból a csokimázat, amit ráfolyatok a tetejére, elsimítom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.