Elkészítés: Az alaptészta hozzávalóiból 24 cm-es tortaformában piskótatésztát sütünk.
A töltelékhez a rizst vízben előfőzzük, leöblítjük, majd a tejjel, a vaníliás cukorral és a mézzel készre főzzük, ekkor belekeverünk 1 teáskanál étkezési zselatint. Míg hűl, többször átkeverjük, hogy ne legyen csomós.
Közben a sárgabarackbefőttet kockára vágjuk. A gyümölcslevet 2 evőkanál étkezési zselatinnal felforraljuk — ízlés szerint még mézzel édesíthetjük.
Amikor a lé kicsit kihűlt, belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöt, és hűtőben megdermesztjük. A dermedt gyümölcsös zselét éles késsel felkockázzuk.
A habtejszínt felverjük elektromos habverővel, és hozzáadjuk a 2 csomag zselatin fixet.
Végül a kihűlt rizst, a barackos zselét és a tejszínhabot összekeverjük.
Ezután a piskótát középen kettévágjuk, az alsó lapot felül sárgabaracklekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, és ezt is megkenjük lekvárral, majd ráborítjuk a piskóta másik felét.
Hűtőben 2—3 órát dermesztjük, majd felolvasztjuk az étcsokoládét, étolajjal hígítjuk, és bevonjuk vele a tortát.
Díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy zselés lébe mártott negyed szem irdalt barackkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.