Elkészítés: A fiatal pecsenyekacsát megmossuk és besózzuk. Nagyobb lábosba tesszük, bekenjük zsírral, kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt félpuhára pároljuk.
Közben egy tepsit kizsírozunk, aljára terítünk 1 sor hámozott, karikára vágott nyers burgonyát, erre egy réteg főtt rizs kerül, meghintjük törött borssal, sóval, 1 evőkanál reszelt hagymával, majd ismét 1 sor burgonya következik.
Erre az „ágyra” tesszük a félig sült kacsát, meglocsoljuk borral, és szép pirosra sütjük.
A megsült kacsát vágódeszkára tesszük, és negyedórás pihentetés után szeleteljük.
A rizses burgonyát tálra rakjuk, és a felszeletelt kacsát ezen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.