Elkészítés: A rizst jól megmossuk, sóval, vajjal és annyi vízzel föltesszük főni, hogy ellepje. Ha elfőtte a vizet, 2 dl tejet öntünk hozzá. Beletesszük a cukrot, tejberizst főzünk, majd kihűtjük.
A maradék tejet (2 dl) 2 tojással, liszttel, a vaníliás cukorral simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levéve a rizst belekeverjük, és kihűtjük. Ezután kemény habbá vert tejszín kerül a krémbe.
A zselatint fél deci vízzel simára keverjük, felmelegítjük, majd langyosan a krémhez öntjük. A gyümölcsöt, zselét, stb. beleszórjuk.
Lapos tepsiben hagyományos piskótát sütünk. Ha megsült, nedves konyharuhára helyezzük, és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
Az elkészített gyümölcsrizses krémet az egyik felére halmozzuk a kihűlt, itekert piskótának, és hengerré, roláddá tekerjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Csokimázzal bevonjuk, majd dermedés után tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.