Előkészítés: A vöröshagymákat megtisztítjuk, forrásban lévő, sós vízben 10-12 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és hosszában félbevágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, a húsát villával szétnyomkodjuk.
Elkészítés: A hagymák belsejét kiemeljük úgy, hogy 2-3 levél megmaradjon, és a fél hagymákat a kolbászhússal megtöltjük. Két-két megtöltött fél hagymát összeillesztünk, hústűvel (vagy fogpiszkálóval) átszúrjuk, rögzítjük. A hagymákat lisztben megforgatjuk, majd a felforrósított olajban 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük. Az olajból kiemeljük, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, és forrón kínáljuk. Burgonyapürét vagy párolt rizst kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 496 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.