Előkészítés: A kacsmelleket megmossuk, szárazra töröljük, a bőrét sakktáblaszerűen bevagdossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük. A narancsot alaposan megmossuk, héját (csak a sárga részét) vékonyan lehámozzuk, és feldaraboljuk, a narancs levét kipréseljük. A narancslekvárt, a kipréselt narancslé felét és a likőrt elkeverjük. A húst bedörzsöljük sóval, borssal és a préselt fokhagymával, majd a likőrrel és a narancslével elkevert narancslekvárral. 2,5-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sárgarépát, a fehérrépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Elkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az olajat egy tepsibe öntjük és felforrósítjuk, a pácból kivesszük a kacsamelleket, bőrös részükkel lefelé belehelyezzük, és a sütőben 15 percig sütjük, ezután a húsokat megfordítjuk és az előkészített sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát és narancshéjat köré szórjuk, majd ismét 15 percig sütjük. A húsleveskockát 2 dl vízben fölfőzzük, a húsra öntjük a visszamaradt páclével együtt, és további 25 percig pároljuk. A ropogósra sült húst a tepsiből kivéve melegen tartjuk, párolólevét leszűrjük. A tejszínt a keményítővel csomómentesre keverjük. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a kipréselt narancslé másik felét, és a leszűrt párolólevet, felforraljuk, és a tejszínnel elkevert keményítővel besűrítjük, citromlével és a likőrrel ízesítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4,5 óra múlva
1 adag: 790 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.