Előkészítés: A kacsmelleket megmossuk, szárazra töröljük, a bőrét sakktáblaszerűen bevagdossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük. A narancsot alaposan megmossuk, héját (csak a sárga részét) vékonyan lehámozzuk, és feldaraboljuk, a narancs levét kipréseljük. A narancslekvárt, a kipréselt narancslé felét és a likőrt elkeverjük. A húst bedörzsöljük sóval, borssal és a préselt fokhagymával, majd a likőrrel és a narancslével elkevert narancslekvárral. 2,5-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sárgarépát, a fehérrépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Elkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az olajat egy tepsibe öntjük és felforrósítjuk, a pácból kivesszük a kacsamelleket, bőrös részükkel lefelé belehelyezzük, és a sütőben 15 percig sütjük, ezután a húsokat megfordítjuk és az előkészített sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát és narancshéjat köré szórjuk, majd ismét 15 percig sütjük. A húsleveskockát 2 dl vízben fölfőzzük, a húsra öntjük a visszamaradt páclével együtt, és további 25 percig pároljuk. A ropogósra sült húst a tepsiből kivéve melegen tartjuk, párolólevét leszűrjük. A tejszínt a keményítővel csomómentesre keverjük. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a kipréselt narancslé másik felét, és a leszűrt párolólevet, felforraljuk, és a tejszínnel elkevert keményítővel besűrítjük, citromlével és a likőrrel ízesítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4,5 óra múlva
1 adag: 790 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.