Elkészítés: 1. A jércemellet vékonyra szeletelem. Vékonyan megsózom kb. 1 teáskanál sóval az összes húst.
2. A friss petrezselymet és a megpucolt fokhagymát felaprítom és felöntöm 1 dl borral. Kicsit összekavarom, majd ráöntöm a szeletekre. Letakarva a hűtőbe rakom a húst 1 éjszakára vagy minimum 8 órára.
3. Másnap a 2 evőkanál vajat felolvasztok egy serpenyőben, és a lecsepegtetett húsokat kb. 2 perc alatt szép natúrra sütöm.
4. Deszkán felszeletelem egészen apróra a megsült húst, majd kb. 20 dkg zsenge, hámozatlan cukkinit is felkockázok, és elkészítem a tésztát.
5. Egy edénybe beleteszem a jércemellet, a cukkinit és az előző napi rozés páclevet, majd szép sorjában a főzőtejszínt, 1 teáskanál sót, 25 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 0,75 dl olvasztott vajat és 2 egész tojást. Szépen elkeverem a hozzávalókat, és muffinkapszlikkal bélelt muffinsütőbe osztom a tésztát. Ez azért is praktikus, mert szállításkor vagy éppen tányérra pakoláskor nem a tésztát fogjuk meg, hanem a papírt. Továbbá nincs mosogatás, muffinforma-sikálás, ha éppen beleragadna a tészta.
6. Végül a díszítés marad. Egy zöldséghámozóval én 5-6 kerek szelet cukkinit vágtam (héjastól). Egy szeletet kissé összetekertem, és a tészta közepébe állítottam, majd a többi szeletet körben köré szurkáltam az alapomba, mintha a virág szirmai lennének. Természetesen lehet sűrűbben is pakolni a cukkiniszeleteket. Mindenki saját ízlése szerint csinálja!
Tipp: Akár egész piteként is meg lehet sütni és egy óriási rózsát is ki lehet rakni a szeletekből! Varázslatos!
7. A legutolsó lépésként mehet a sütőbe. Közepes fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük.
8. Nincs más dolgunk, mint egy kicsit türelemmel lenni és várni, hogy kissé hűljön a rózsánk.
Jó étvágyat kívánok a rozés rózsákhoz!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.