Elkészítés: 1. A jércemellet vékonyra szeletelem. Vékonyan megsózom kb. 1 teáskanál sóval az összes húst.
2. A friss petrezselymet és a megpucolt fokhagymát felaprítom és felöntöm 1 dl borral. Kicsit összekavarom, majd ráöntöm a szeletekre. Letakarva a hűtőbe rakom a húst 1 éjszakára vagy minimum 8 órára.
3. Másnap a 2 evőkanál vajat felolvasztok egy serpenyőben, és a lecsepegtetett húsokat kb. 2 perc alatt szép natúrra sütöm.
4. Deszkán felszeletelem egészen apróra a megsült húst, majd kb. 20 dkg zsenge, hámozatlan cukkinit is felkockázok, és elkészítem a tésztát.
5. Egy edénybe beleteszem a jércemellet, a cukkinit és az előző napi rozés páclevet, majd szép sorjában a főzőtejszínt, 1 teáskanál sót, 25 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 0,75 dl olvasztott vajat és 2 egész tojást. Szépen elkeverem a hozzávalókat, és muffinkapszlikkal bélelt muffinsütőbe osztom a tésztát. Ez azért is praktikus, mert szállításkor vagy éppen tányérra pakoláskor nem a tésztát fogjuk meg, hanem a papírt. Továbbá nincs mosogatás, muffinforma-sikálás, ha éppen beleragadna a tészta.
6. Végül a díszítés marad. Egy zöldséghámozóval én 5-6 kerek szelet cukkinit vágtam (héjastól). Egy szeletet kissé összetekertem, és a tészta közepébe állítottam, majd a többi szeletet körben köré szurkáltam az alapomba, mintha a virág szirmai lennének. Természetesen lehet sűrűbben is pakolni a cukkiniszeleteket. Mindenki saját ízlése szerint csinálja!
Tipp: Akár egész piteként is meg lehet sütni és egy óriási rózsát is ki lehet rakni a szeletekből! Varázslatos!
7. A legutolsó lépésként mehet a sütőbe. Közepes fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük.
8. Nincs más dolgunk, mint egy kicsit türelemmel lenni és várni, hogy kissé hűljön a rózsánk.
Jó étvágyat kívánok a rozés rózsákhoz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.