Elkészítés: Elsőként a tölteléket készitjük el: a gyümölcsöt - amennyiben
szükséges (alma, barack stb, esetében) - kisebb kockákra vágjuk, izlés szerint cukrozzuk és fahéjazzuk, hozzáadjuk a lekvárt, összekeverjük. Ne legyen túl sok leve, nehogy a későbbiekben kifolyjon a tésztából. A levelestésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, erre helyezzük a tölteléket, egyenletesen eloszjuk, majd feltekerjük. Egy 3x4-es muffinformát megkenünk olvaszott margarinnal, ebben sül majd a sütemény. A rétestésztát laponként, olvasztott margarinnal megkenjük, és összeragasztjuk úgy, hogy az majd nagyobb legyen a muffinformánál 5-5 centivel. Erre azért van szükség, mert a formába majd bele kell nyomni a rétestésztát, hogy a lyukakat kitöltse, ilyen formán pedig mindenhova kell jutnia a tésztából. Általában a csomagokban 4 db lap szokott lenni, az a lényeg, hogy ne csak egy rétegű legyen majd az üsszeragasztott réteslap, mert akkor nagyon könnyen elszakad. Amikor ez is megvan, a formára helyezzük, és óvatosan belenyomkodjuk a lyukakba. A megtöltött, feltekert tésztát 12 (kb. egyforma) darabra vágjuk, és mindegyik lyukba egyet teszünk úgy, hogy az a rész legyen felül, ahol elvágtuk, a csigavonal legyen látható. Ilyenkor még lehet rendezgetni is, hogy majd kész állapotban úgy nézzen ki mint egy rózsa. A rétestészta még látható részeit megkenhetjük olvasztott vajjal, hogy szép aranybarnára süljön. A tetejére szórunk egy kevés darált diót vagy dejót és mehet a sütőbe.
Közepes lángon lassan sütjük, hogy mindenhol átsüljön, és ha minden jól megy, valóban úgy fog kinézni, mint egy szépen kinyílt rózsa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.