Elkészítés: A felszeletelt pulykamelleket vékonyra kiverjük, szárnyas grillfűszerrel fűszerezzük, és a megmosott rukkolát egyenletes mennyiségben elosztjuk a húsokon, majd ráhelyezzük a sonkaszeleteket, és óvatosan felgöngyöljük. Az így előkészített húsokat kivajazott alufóliába óvatosan becsomagoljuk, ügyelve arra, hogy a hús ne lógjon ki a fóliából, majd a két végét ellentétesen megtekerve lezárjuk.
Serpenyőbe helyezzük, kevés folyadékot öntünk alá, hogy ne száradjon ki sütés közben. Előmelegített sütőben kb. 140 Celsius-fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a folyadékot pótoljuk, ha szükséges.
A körethez a megmosott burgonyát héjában feltesszük főni, ha megfőtt, eltávolítjuk a héját.
Külön serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a felszeletelt zellerszárat (angolzeller), az előkészített burgonyát. Alaposan átforrósítjuk, enyhén meg is piríthatjuk.
A megsült húsokat kicsomagoljuk, és a visszamaradt szaftot kevés mustárral, vajjal, friss citromlével kikeverjük.
A tányéron a húsokat meglocsoljuk az így elkészített szafttal, majd a burgonyát és a zellerszárat ízlésesen melléhelyezzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.