Előkészítés: A pulykamellet leöblítjük, leszárogatjuk, és vékony, hosszú, 6-7 cm széles csíkokat vágunk belőle, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A rukolát leöblítjük, megszárítjuk. A paradicsomot megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt kisebb darabokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A húscsíkokra ráfektetjük a sajtot és a rukolaleveleket, és a vékonyabbik oldala mentén feltekerjük. A rudakat óvatosan tepsibe vagy jénai tálba emeljük, ráöntünk 2 evőkanál olajat, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a paradicsommártást. A paradicsomot a hagymával és a babérlevéllel addig főzzük, amíg pépszerű lesz. Szitán áttörjük. A lisztből és az olajból világos rántás csinálunk, ráöntjük az áttört paradicsomot, öt percig lassan forraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk. A burgonyapürét a tasakon olvasható folyadékmennyiséggel készítjük el. Hozzáadjuk a maradék olívaolajat, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk. A hústekercseket éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk, a paradicsommártással megöntözve a krumplipürével kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 499 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.