Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.
Az égetett tésztához felforralunk 1 dl vizet a vajjal és egy csipet sóval és cukorral. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg gombóccá összeáll, és fehér réteg keletkezik az edény alján. Keverőtálba tesszük, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. 2 kanál segítségével 16 egyforma halmot teszünk a tepsire (vagy habzsákból is kinyomhatjuk a fánkokat), és a sütőben aranybarnára sütjük.
A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vágni belőle egy 26 cm átmérőjű kört. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 40 dekát péppé zúzunk. A túrót a cukorral áttörjük, összedolgozzuk az eperpéppel. A zselatin kinyomkodjuk, felolvasztjuk, elkeverjük 2 evőkanál túrókrémmel, majd a túrókrém egészébe dolgozzuk. Hagyjuk megdermedni.
A tejszínt kemény habbá verjük, felét a túrókrémbe forgatjuk, a maradékkal megtöltjük a képviselőfánkokat. A lekvárt felmelegítjük, és a képviselőfánkokat odaragasztjuk vele a tésztalap szélére. Középre simítjuk a túrókrémet, és a tortát 2 órára behűtjük.
A maradék epret szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.