Előkészítés: A lisztből a tejjel, a tojással, az olajjal, csipet sóval palacsintatésztát készítünk. Jól kikeverjük, és fél óráig pihentetjük. A szalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, egy kiskanálnyit teszünk a palacsintasütőbe, felforrósítjuk, és egy kisebb merőkanálnyi masszát szétfolyatunk benne. Mindkét felét megsütjük. (Ha a tésztát sűrűnek találjuk, szódavízzel hígítjuk.) Kisütjük az összes palacsintát, és melegen tartjuk. Serpenyőben kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a sonkát, a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba leve elpárolódik. Világos rántást készítünk 5 dkg vajból és a lisztből, felöntjük a tejjel, jól összekeverjük és lassú tűzön 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a gombás keveréket, a reszelt sajt felét, csipet szerecsendiót, őrölt borsot és összekeverjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A töltelékkel megkenjük a palacsintákat, összetekerjük, és tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és megcsepegtetjük a maradék olvasztott vajjal. A palacsintákat betesszük a sütőbe, és kb. 4-5 perc alatt átforrósítjuk, amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.